Разумков про вечірку Тищенка у готелі в карантин: соромно

Голова ВР чекатиме реакції фракції "Слуги народу" на інцидент
Разумков про вечірку Тищенка у готелі в карантин: соромно
Дмитро Разумков (фото: УНІАН)
21 Квітня 2021, 15:34
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков прокоментував поведінку народного депутата з фракції "Слуга народу" Миколи Тищенка, який у розпал карантину влаштував святкування дня народження своєї дружини у київському готелі.

Соромно. Сьогодні так робити не можна, - сказав Разумков, передає "Інтерфакс-Україна".

За словами Разумкова, представники влади мають розуміти, що сьогодні держава перебуває в непростій ситуації та у багатьох людей "не вистачає ресурсів для нормального існування". На його думку, святкування тієї чи іншої події можна відкласти до того часу, коли "відсвяткувати зможуть усі".

Спікер сподівається, що фракція "Слуги народу" відреагує на інцидент за участі Тищенка (досьє Миколи Тищенка).

Якщо ти представник влади, то твої слова сприймаються по-іншому, позиція, дії будуть розглядатися під мікроскопом... Людям за свої неправильні вчинки має бути соромно. Я розумію, що кожен має відповідати за себе, але мені як голові парламенту за дії деяких своїх колег соромно, - сказав Разумков та від свого імені попросив вибачення за колег.

Читайте також

Раніше стало відомо, що народний депутат з фракції "Слуга народу" Микола Тищенко влаштував вечірку в одному з готелів у Києві. Правоохоронці заявили, що проводять перевірку через порушення карантину.

Сам Тищенко стверджує, що святкування дня народження його дружини відбувалося в окремому готельному номері, а не у ресторані готелі. Тому, вважає депутат, він не порушив карантинні вимоги.

У своєму Телеграм-каналі Тищенко написав, що "ніяких кримінальних або адміністративних справ немає. І штрафів відповідних за порушення карантинного режиму немає. Оскільки немає самого факту порушення. Проте, я буду повністю сприяти поліції в розслідуванні (якщо воно необхідне при очевидних фактах). А суму, витрачену на свято, дружина обов'язково внесе в декларацію, якщо того вимагатиме законодавство".

Також він запевнив, що святкування "проходило у вузькому і майже сімейному колі" і присутні на святі були здоровими, оскільки за добу до інциденту здали тест на коронавірус.

У будь-якому випадку, я визнаю свою провину перед українським суспільством і готовий нести політичну відповідальність за свої дії, - додав Тищенко.

Допис Тищенка у Телеграм-каналі

1