Разумков прокоментував можливість другого президентського терміну Зеленського

У передвиборчій програмі було написано про один термін
Разумков прокоментував можливість другого президентського терміну Зеленського
Президент України Володимир Зеленський фото: УНІАН
30 Вересня 2021, 21:52
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков розповів, чи вірить у другий термін президента Володимира Зеленського.

Про це Разумков сказав в інтерв'ю "Українській правді".

Я не зможу коротко. Поки що вірив в те, що президент іншого не говорив. У передвиборчій програмі було написано про один термін. І я вважаю, що це правильно. Чому? Тому що ми з вами побачили не одну виборчу кампанію, не одних політиків, - сказав він.

Він додав, що людина, коли потрапляє до влади, в цілому, починає думати про наступний термін. Якщо взяти гіпотетично якогось президента, не обов'язково Зеленського, то такі думки з'являються десь всередині терміну, з третього року.

За словами спікера, будь-яке обдумування ідеї про наступне, воно відбивається в негативному плані на ефективності діяльності державного діяча: "Ти перестаєш бути державником, якщо ти до цього ним був, і стаєш політиком".

Тому що ти думаєш про те, як треба поліпшити свій рейтинг, як треба його зберегти, як треба примножити, що треба "продати", в гарному розумінні цього слова, людям для того, щоб тебе знову обрали. Тому виходить, що у держави є не 5 років для виконання тих завдань, які були поставлені, а 3, - зазначив Разумков.

Нагадаємо, 20 травня 2021 року Володимир Зеленський заявив, що говорити про другий термін президентства поки зарано, і він не взявся сказати, чи буде балотуватися на наступних виборах глави держави.

Водночас Зеленський не бачить жодного політика, який міг би скласти йому конкуренцію на майбутніх президентських виборах.

Читайте також

1