Разумков розповів, чи вакцинуватиметься від COVID-19

Спікер переконаний, що може собі дозволити купити вакцину від коронавірусу
Разумков розповів, чи вакцинуватиметься від COVID-19
Дмитро Разумков / Facebook
29 Січня 2021, 17:21
читать на русском

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков розповів, чи робитиме щеплення і чи купуватиме собі вакцину від COVID-19.

Про свої плани щодо вакцинації спікер розповів на брифінгу у Верховній Раді України.

Зокрема характеризуючи ухвалений сьогодні закон про державну реєстрацію вакцини від COVID-19 Разумков наголосив, що в першу чергу, щеплювати треба не високих чиновників, а медиків, військових, правоохоронців та інших українців з груп підвищеного ризику.

Тих, хто безпосередньо стикається з коронавірусом набагато більше, ніж чиновники. І інші верстви населення, наприклад, більш літніх людей, - додав він.

Читайте також

Сам Разумков поки що над питанням вакцинації не задумувався, оскільки перехворів на коронавірус і має антитіла. Однак, за потреби, спікер купить собі вакцину за власні кошти.

Якщо ти собі можеш дозволити, я вважаю, що я собі можу дозволити, дійсно, я куплю цю вакцину. Але для мене сьогодні це питання не стоїть так гостро, тому що я перехворів на коронавірус, і деякий час, на щастя, є антитіла, - розповів Разумков.

Водночас спікер не відповів, вакцині виробництва якої країни він довіряє більше.

Я довіряю тим вакцинам, які будуть перевірені, і буде доведена їхня ефективність, - додав голова Ради.

Нагадаємо,  на брифінгу Разумков (досьє Дмитра Разумкова) також заявив, що не голосував за призначення Юрія Вітренка на посаду міністра енергетики через його премії. Також Разумков заперечив, що впливав на групу депутатів-"слуг", які також не голосували за призначення Вітренка.

Також Разумков заявив, що вважає ефективною співпрацю парламентаріїв з урядом Дениса Шмигаля (досьє Дениса Шмигаля) і від представників парламентської більшості не надходило пропозицій щодо відставки уряду.

1