Рекордна смертність від COVID-19: в Одеській області посилили карантин

За добу в області від коронавірусу померли 33 людини
Рекордна смертність від COVID-19: в Одеській області посилили карантин
Коронавірус, карантин, жінка у захисній масці Фото: УНІАН
11 Жовтня 2021, 19:36
читать на русском

Показники захворюваності на коронавірус в Одеській області вже відповідають показникам "помаранчевої" епідемічної зони, тому влада регіону вирішила посилити карантинні заходи.

Як повідомляє "5 канал", останньої доби на Одещині виявили майже 700 нових хворих, 33 людини померли.

Директорка департаменту охорони здоров'я Одеської обласної державної адміністрації Наталія Одарій-Захар'єва повідомила, що лікарні області забезпечені киснем.

Але чи вистачить ліжок з киснем під цих захворілих, ми сьогодні говорити про це не можемо та й медиків у нас дійсно не вистачає, молодших сестер, середніх медичних і лікарів-анестезіологів. Було винесено питання щодо залучення анестезіологів з пологових будинків та лікарень, де сьогодні в них немає потреби, - сказала вона.

Наразі в області запровадили додаткові карантині обмеження: у лікарнях скасовують планові операції, щоб була можливість перевести медиків до ковідних відділень. Також запроваджують обмеження у школах щодо усіляких заходів.

В закладах освіти заборонили проведення вистав, свят, концертів за участю здобувачів освіти більш ніж однією групою та за присутності глядачів.

Ці заходи, які у нас відсьогодні будуть діяти на території Одеської області, - зазначив головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров.

Він додав, що показники захворюваності в Одеській області в 6 разів перевищують цільові.

Якщо така тенденція збережеться, то локдауну в кінці жовтня - на початку листопада не минути, - зазначив Гончаров.

У Центрі громадського здоров'я повідомили, що у регіоні щеплення від коронавірусу має лише 12% населення.

Нагадаємо, в Україні очікується пік захворюваності на коронавірус у кінці жовтня - початку листопада. А штам "Дельта" стає все більш небезпечним та агресивним.

Читайте більше у нашому матеріалі про завантаженість медичної системи через нову хвилю коронавірусу: Коронавірус атакує Україну: що відбувається в лікарнях у регіонах

Читайте також

1