Резніков: потрібно розмістити іноземні війська поблизу лінії фронту

Міністр оборони хоче, аби вони допомогли стримати агресію РФ
Головне
Резніков: потрібно розмістити іноземні війська поблизу лінії фронту
Олексій Резніков Фото: УНІАН
6 Грудня 2021, 11:24
читать на русском

Через ескалацію поблизу українських кордонів міністр оборони Олексій Резніков вважає за необхідне розмістити біля лінії фронту війська США, Канади та Великої Британії.

Про це він заявив в інтерв'ю The Globe and Mail.

Міністр заявив, що саме зараз потрібно вживати кроків, щоб стримати російську агресію.

Резніков вважає, що англосаксонські союзники могли б діяти за межами НАТО, якщо це необхідно, для надання зброї та іншої підтримки українським військовим.

Він сказав, що сухопутні війська України готові до бою, але країна повинна негайно оновити свої можливості протиповітряної оборони, військово-морських сил та засобів радіоелектронної боротьби перед обличчям загрози, яку представляють російські війська, які скупчилися біля кордонів України. Але не менш важливими, за його словами, будуть канадські, американські та британські солдати, які будуть помітно розгорнуті на позиціях поблизу лінії фронту.

Ці війська мають бути розміщені в місцях, де їх може побачити Росія, - зазначив міністр.

Резніков вважає, що "було б добре, якби канадські інструктори… були розгорнуті в Харкові, Маріуполі, Краматорську, Одесі та на острові Зміїному". За його словами це місця на сході та півдні України, які можуть стати передовими у разі масштабного російського штурму.

Разом з хлопцями з Великобританії, з хлопцями зі США, на двосторонніх платформах, без НАТО. На цих територіях мають майоріти три прапори – прапор Канади, прапор США та прапор Великої Британії. Це також був би хороший знак для росіян – що ви тут, - додав він.

Резніков повідомив, що 94 300 російських військових перебувають у межах 200 кілометрів від кордонів України, у тому числі в окупованому Криму – кількість зросла до 105 000, якщо врахувати тих, хто знаходиться в межах 300 кілометрів. За даними джерел в українській розвідці, ці війська підтримують близько 1200 танків, 330 військових літаків і понад 80 військових кораблів і підводних човнів.

Він сказав, що вважає, що пан Путін ще не вирішив, чи вторгнутися, а натомість спостерігає, як Україна та її союзники реагують на нарощування Росії.

Нагадаємо, іноземні журналісти виявили чергове напруження поблизу українського кордону  – нібито Росія почала знову стягувати свої війська. Українська розвідка це спростовує. А ось у Міноборони дійсно вбачають проблему, але в перспективі. Більше читайте у нашому матеріалі: Стягування російських військ до кордону України: реальність чи політична гра

Читайте також

1