Росія збільшить кількість військ біля кордонів України: коли саме

Росія постійно має доволі агресивну позицію та тримає війська на окупованих територіях і біля кордону
Росія збільшить кількість військ біля кордонів України: коли саме
Російські військові Фото: facebook.com/mod.mil.rus
4 Листопада 2021, 09:46
читать на русском

Росія може наростити чисельність своїх військ біля українського кордону взимку. Такі дані з'явились в Головному управлінні розвідки.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр в етері телеканалу "Україна 24".

За її словами, загострення на кордоні з Росією варто очікувати цієї зими, а саме в грудні та січні. Про це до Міністерства оборони повідомила українська розвідка.

Нам слід очікувати у грудні та січні більших новин ніж зараз. Розвідка говорить, що планується збільшення (російського військового - ред.) контингенту саме в ці місяці, грудень-січень. Розвідка передає дані дуже оперативно, - сказала Маляр.

Вона додала, що Росія постійно має доволі агресивну позицію. При цьому на окупованих територіях і біля кордонів з Україною постійно дислокується близько 90 тисяч російських військових. Ця цифра то збільшується, то зменшується. У Міноборони цей рух постійно відстежують.

Маляр додала, що ризик ескалації існує постійно, оскільки ми перебуваємо у стані війни. І цього можна очікувати будь-коли. Втім, українцям не потрібно хвилюватися, оскільки розвідка за цим стежить, а рішення ухвалюються оперативно і вчасно.

Нагадаємо, що поновлення нагромадження російських військ біля кордону з Україною викликало занепокоєння серед деяких чиновників у Сполучених Штатах та Європі, які відстежують нерегулярні переміщення техніки та персоналу на західному фланзі Росії. Фото зі спутника опублікувало видання Washington Post.

Своєю чергою Секретар Ради національної безпеки і оборони Олексій Данілов назвав свідомою дезінформацією публікації про нібито стягування російських військ до кордону України.

Читайте також наш матеріалРосія відводить війська: чи є загроза наступу

Читайте також

1