Резніков пояснив, чи вплинув би підрив мостів на адмінмежі з окупованим Кримом на просування ворога

Після перемоги буде проведено розслідування
Резніков пояснив, чи вплинув би підрив мостів на адмінмежі з окупованим Кримом на просування ворога
Олексій Резніков facebook.com/MinistryofDefence.UA
11 Серпня 2022, 14:59
читать на русском

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив, що підрив мостів на адмінмежі з тимчасово окупованим Кримом не зашкодив би швидкому просуванню російських військ по території Херсонської області та її окупації.

Про це він повідомив в інтерв'ю "Українській правді".

Усі, хто кричить "все пропало, міст не підірвали", послухайте в першу чергу військових! І вони вам скажуть, що там ще 10 проходів є з Криму по суходолу, а не по мостах! І тому підрив моста не вплинув би аж ніяк на можливість росіян просунутися в цьому напрямку. Це відповідально сказав один з військових генералів, який зараз перебуває в політичній опозиції, я від нього це вперше почув. По-друге, якщо ви пам'ятаєте, у перші дні війни у Києві на Оболоні був російський БТР. Як і на підступах до Броварів стояли бурятські танки. Від Броварів до Києва рукою подати. Міст Метро треба було підривати? Треба. Але що б сьогодні суспільство говорило – навіщо підірвали мости, немає мостів через Дніпро?! Логіка така, - зазначив міністр.

Резніков зазначив, що рішення про замінування чи розмінування – це питання виключно військових.

Я абсолютно відповідально вам скажу, що ухвалення рішення про замінування, розмінування, натискання кнопки, щоб щось підірвати, взагалі не відноситься до компетенції цивільної влади. Ні до уряду, ні до президента, ні до міністра оборони, ні до прем'єр-міністра, ні до народних депутатів, ні до вас – ні до кого. Це суто військове питання. Тому хтось придумав цей наратив, і придумав, що хтось там сказав підірвати-не підірвати, розмінувати – це суто військова історія, саперна, - сказав очільник Міноборони.

Глава Міністерства оборони додав, що після перемоги буде проведено відповідне розслідування. І якщо будуть встановлені факти, що хтось із військових або представників інших сил сектору безпеки й оборони скоїв злочин, то вони будуть притягнуті до відповідальності. Резніков зауважив, що військові самі зацікавлені в проведенні такого розслідування. І факти всі сьогодні збираються, фіксуються, в тому числі СБУ та контррозвідкою.

Чи мала місце диверсія, чи мало місце шпигунство, чи мала місце провокація, чи безглузда недбалість когось - але це точно питання не до цивільної частини влади, це питання до управління сектору безпеки і оборони. Тобто людей в погонах, які відповідали за цей напрямок, - сказав він.

Нагадаємо, що міністр оборони Олексій Резніков вважає, що у розмінуванні Чонгару можуть бути винні лише військові.

Читайте також

1