Резніков розповів про законопроєкт про перехідний період на Донбасі та в Криму

Цей документ нардепи можуть розглянути вже восени
Важливо
Резніков розповів про законопроєкт про перехідний період на Донбасі та в Криму
Олексій Резніков (фото: УНІАН)
27 Липня 2021, 21:44
читать на русском

Восени уряд планує направити до Верховної Ради законопроєкт про перехідний період на Донбасі та в Криму. Документ має на меті забезпечити деокупацію і безпечну реінтеграцію тимчасово окупованих територій.

Про це заявив віцепрем'єр-міністр України — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков в ході обговорення законопроєкту в рамках "Національної платформи "Діалог про мир і безпечну реінтеграцію".

На сьогодні ми майже на фіналізації з точки зору розгляду цього законопроєкту в уряді і після затвердження урядом він буде направлений, відповідно до Верховної Ради України для розгляду, - сказав він.

Резніков сподівається, що народні депутати розглянуть цей законопроєкт в наступний сесійний період, тобто восени.

Він також розповів, що всього було розглянуто близько 180 рекомендацій та пропозицій до цього законопроєкту. А з 98 сторінок початкового варіанту документу, над яким працювали представники громадянського суспільства, державних інститутів та іноземних місій, залишилися 30.

За словами віцепрем'єр-міністра, законопроєкт про перехідний період на Донбасі - фундаментальний документ, який дозволить безпечно реінтегрувати тимчасово окуповані території і встановити довіру між людьми по обидва боки лінії розмежування.

Нагадаємо, що Олексій Резніков вважає, що процес розмінування окупованих східних областей України займе не менше 25-30 років.

Читайте також