РФ може оголосити "референдуми" на окупованих територіях України цього тижня

Росіяни маніпулюватимуть результатами "голосування"
РФ може оголосити "референдуми" на окупованих територіях України цього тижня
Вантажівка окупантів Фото: https://t.me/Pravda_Gerashchenko
24 Серпня 2022, 23:07
читать на русском

У Білому Домі заявили, що росія до кінця цього тижня може оголосити про проведення "референдумів" на окупованих територіях України.

Про це повідомив Координатор Ради національної безпеки США зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі в середу, пишуть AFP і CNN.

Російське керівництво дало вказівку офіційним особам почати підготовку до проведення фіктивних референдумів. Ми насправді можемо побачити оголошення росією першого або перших референдумів до кінця цього тижня, – сказав Кірбі.

Йдеться про такі українські регіони, які тривалий час перебувають в окупації:

  • частини Херсонської області та Запорізької областей на півдні,
  • частково окуповані Донецька та Луганська області на сході України.

Представник Білого дому наголосив, що США та міжнародне співтовариство дуже чітко заявили, що будь-які спроби контролювати суверенну територію України не будуть вважатися легітимними.

Кірбі додав, що, на думку США, росія маніпулюватиме результатами "голосування" та неправдиво стверджуватиме, що український народ хоче приєднатися до Росії.

Буде критично важливо закликати та протистояти цій дезінформації в режимі реального часу, – сказав він, додавши, що, за американськими даними, чиновники РФ стурбовані низькою явкою на майбутніх "референдумах".

Нагадаємо, що 7 серпня президент Володимир Зеленський заявив, якщо РФ проведе "референдуми", то закриє можливість переговорів.

За даними Центру національного спротиву, російські окупанти хочуть присвятити голосування на так званих "референдумах" до російського "єдиного дня голосування" 11 вересня.

Читайте також