Різке похолодання та ожеледиця: синоптики обіцяють погіршення погоди

На дорогах більшості областей - ожеледиця
Різке похолодання та ожеледиця: синоптики обіцяють погіршення погоди
Погода, зима, сніг Фото: facebook.com/alyona.bylim
10 Січня 2022, 15:28
читать на русском

У вівторок, 11 січня, в Україні очікується погіршення погодних умов.

Як повідомив Український гідрометеорологічний центр, 10-12 січня на дорогах країни, крім південної частини, збережеться ожеледиця. Оголошено перший рівень небезпечності.

Такі погоді умови можуть призвести до порушення руху транспорту на дорогах та вулицях, - кажуть в УГМЦ.

Опадів на 11 січня не прогнозується. На дорогах більшості областей - ожеледиця. Вітер північний, 5-10 м/с.
Температура вночі та вдень 2-7 градуси морозу, у Карпатах 7-12 морозу, у південно-східній частині від 3 морозу до 2 градусів тепла.

У Київській області - без істотних опадів. На дорогах ожеледиця. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі та вдень 2-7 морозу, у Києві - близько 5 морозу.

За даними погодних сайтів, у Києві очікується значне похолодання.

Зокрема, "Гісметео" обіцяє, що у ніч на 11 січня температура повітря впаде до 10 градусів, а у ні на 12 січня - до 17. Сніжитиме. Потепління очікується з 13 січня - вдень вже буде плюс один градус.

погода у Києві на тиждень від Гісметео

Проте сайт "Синоптик.UA" повідомляє, що таких різких коливань температури повітря не буде. Зокрема, у ніч на 11 січня прогнозується мінус 9 градусів, у ніч на 12 січня - мінус 12.

Погода у Києві на тиждень від sinoptik.ua

Синоптиця Наталка Діденко пише, що в Україну на Маланки й Василя очікуються морози.

За її  прогнозом, 12, 13, 14 січня у нічні години температура повітря в більшості наших областей знизиться до -12-18 градусів.

Діденко каже, що завтра похолодання вже "розпочнеться, але ще м'яко".

Температура повітря протягом дня вівторка становитиме 2-6 градусів морозу, на Сході від 3 морозу до 2 тепла, у південній частині близько нуля, в Криму до +3+5 градусів. Вітер буде переважно північний, рвучкий.

Сніг можливий завтра у Карпатах, а сніг та мокрий сніг також пройдуть у східних областях. У більшості областей буде без опадів. Через похолодання зміцниться ожеледиця.

У Києві завтра, 11-го січня, також без снігу. А ось похолодання почне заходити. Спочатку потопчеться несміливо на порозі, найближчої ночі -5, завтра вдень -4 градуси. Ожеледиця. А впродовж 12-14 січня у нічні години може врізати до -12-17 градусів. Вже на Василя вдень, 14 січня, та протягом вихідних, 15-16 січня, стовпчики термометрів вирушать угору - знову почнеться чергове потеплення до невеликих "мінусів" та відлиги, - написала вона.

Нагадаємо, синоптики Укргідрометцентру розповіли, якою буде погода на початку тижня в Україні.

Читайте також