Російська влада мстить Джелялову за участь у "Кримській платформі" - адвокат

Росія демонструє готовність ізолювати людей, які продовжують відкриту боротьбу за демократичні цінності
Важливо
Російська влада мстить Джелялову за участь у "Кримській платформі" - адвокат
Наріман Джелялов (фото: Кримська солідарність)
11 Вересня 2021, 20:17
читать на русском

Заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Наріман Джелялов переконаний, що Росія мстить йому за участь у саміті Кримської платформи.

Про це повідомив адвокат Микола Полозов з посиланням на заяву Джелялова.

Мій арешт акурат після повернення з "Кримської платформи", де я мав честь бути присутнім і виступати перед високими учасниками і близькими по духу друзями тільки доводить мстивий характер російської влади, - йшлося у заяві Нарімана Джелялова.

Також Джелялов зазначив, що Росія постійно демонструє готовність виганяти, ізолювати людей, які продовжують відкриту боротьбу за демократичні цінності і свободи, в ім'я інтересів свого народу і держави.

Заступник глави Меджлісу додав, що продовжить боротьбу будь-якими способами, доступними під час ув'язнення.

Нагадаємо, 4 вересня кримськотатарського активіста, заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова російські силовики вивезли з його будинку. Перед цим там були проведені обшуки. Він брав участь у саміті Кримської платформи.

Згодом активісти повідомили про затримання близько 40 людей у Сімферополі біля будівлі ФСБ. Серед них родичі раніше викрадених кримських татар та активісти. Це сталось у суботу, 4 вересня.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим рейдом незаконних обшуків і затримань мешканців різних районів тимчасово окупованого Криму 3 та 4 вересня.

5 вересня Президент України Володимир Зеленський закликав Росію звільнити кримських татар.

6 вересня в Криму заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова катували, а потім відправили до СІЗО на два місяці.

Читайте також

1