Російські ДРГ, які прибули до білорусі, готують провокації на кордоні з Україною

Вони отримали 300 одиниць української військової форми
Важливо
Російські ДРГ, які прибули до білорусі, готують провокації на кордоні з Україною
Окупанти, російські військові / Фото: Associated Press
24 Вересня 2022, 22:06
читать на русском

З боку Білорусі є висока ймовірність застосування ДРГ на територіях Волинської, Рівненської, Житомирської та Київської областей.

Про це повідомив Центр національного спротиву, створений Силами спецоперацій ЗСУ.

Зазначається, що до Мінська 20 вересня прибуло близько 130 найманців російської ПВК "Ліга". Вони можуть бути залучені до організації провокацій на українсько-білоруському кордоні. Ці диверсії будуть на руку Москві, яка хоче втягнути у війну проти України додаткові сили, зокрема Білорусь.

За отриманими від білоруського підпілля даними, російські найманці прибули одразу з особистою зброєю та боєприпасами. Вони розмістилися на території білоруського приватного охоронного підприємства "ГардСервіс".

Через два дні на територію підприємства було доставлено 300 одиниць української військової форми, яку російські окупанти захопили на складах у Херсонській області.

Зазначається, що "ГардСервіс" є першим подібним підприємством у Білорусі та було створене 2019 року спеціальним указом самопроголошеного президента країни Олександра Лукашенка. Ці "охоронці" базуються на території колишнього центру підготовки білоруських спецпризначенців.

У ЦНС попередили, що можливі диверсії очікуються в районі населених пунктів Пінськ, Іваново та Кобрін.

Крім цього, у Білорусі відбувається таємна підготовка до мобілізації. Зокрема Лукашенко почав підготовку мобілізаційного резерву у маленьких населених пунктах, щоб не сіяти паніку.

Людям приходять повістки, у яких закликають з'явитись на підготовку на полігонах.

Коли диктатор владімір путін запросить у Лукашенка мобілізаційний резерв – вже буде все готово для відправки до України.

Раніше Лукашенко прокоментував масштабну мобілізацію на росії та запевнив, що влада Білорусі не повторить за прикладом путіна.

Російський диктатор путін вранці 21 вересня у зверненні до росіян заявив про часткову мобілізацію громадян країни. За його словами, призову підлягатимуть тільки громадяни, які перебувають у запасі, вони проходитимуть додаткову підготовку з урахуванням війни в Україні.

Міністр оборони рф заявив, що до армії потраплять 300 тисяч росіян. Загребуть до війська й тих, хто здобув громадянство рф протягом останнім 10 років. Інакше пообіцяли що видворять їхні сім'ї у ті країни, з яких вони приїхали на росію.

Читайте також

1