Російські медики поставили Навальному діагноз "панкреатит"

За результатами досліджень діагноз "отруєння" не підтверджено
Російські медики поставили Навальному діагноз "панкреатит"
Російський опозиціонер Олексій Навальний у лікарні “Шаріте” у Берліні
6 Листопада 2020, 11:56
читать на русском

Російські медики не знайшли ознак отруєння опозиціонера Олексія Навального. Йому поставили діагноз "панкреатит".

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на управління на транспорті Міністерства внутрішніх справ Росії по Сибірському федеральному округу.

Повідомляється, що лікарі з урахуванням хіміко-токсикологічних досліджень встановили порушення вуглеводного обміну і "панкреатит з порушенням зовнішньо- та внутрішньосекреторної функції".

Читайте також

Діагноз "отруєння" за результатами клінічних, анамнестичних і хіміко-токсикологічних досліджень не підтверджено, - повідомили журналістам.

Панкреатит - це запалення підшлункової залози, що виділяє ферменти для перетравлення їжі. Російські медики послалися на слова дружини Навального про те, що той дотримувався дієти і харчувався нерегулярно.

Нагадаємо, що Навальному стало погано вранці 20 серпня під час перельоту із Томська до Москви. Він впав у кому, його соратни казали про отруєння політика.

У підсумку Навального вивезти на лікування до клініки "Шаріте" у Німеччині. Спеціалісти німецької армії встановили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новічок".

19 вересня він повідомив у нього досі тремтять ноги, коли він йде по сходах, але він вже усвідомлює, що пересувається сходами.

Західні спецслужби заявили, що за отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального стоїть Федеральна служба безпеки Росії.

1