Російським суднам закриють доступ до Дніпра, Дунаю та Дністра

Російському флоту заборонять плавати українськими річками
Російським суднам закриють доступ до Дніпра, Дунаю та Дністра
Російський корабель (Фото: Flicr)
3 Грудня 2020, 20:57
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон "Про внутрішній водний транспорт", який зокрема забороняє суднам під російським прапором плавати річками України.

Про це йдеться у тексті закону, оприлюдненого на сайті Верховної Ради.

Згаданий закон підтримали 276 народних депутатів.

Забороняється заходження у внутрішні водні шляхи України: суднам, які плавають під прапором держави-агресора; суднам, що належить громадянам держави-агресора або суб'єктам господарювання, які зареєстровані на території держави-агресора, або фізичним і юридичним особам, щодо яких застосовані спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) відповідно до Закону України "Про санкції", - йдеться в тексті закону.

Читайте також

Про переваги нового закону і можливості, які він надає для розвитку річкового транспорту написав у соцмережі міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Він зауважив, зокрема, що закон дасть змогу розвантажити автошляхи, відродити суднобудування і не лише вантажні, а й пасажирські річкові перевезення.

Нагадаємо, у 2021 році в Україні почне діяти обов'язковий аудит безпеки для доріг міжнародного значення. Крім аудиту, для підвищення безпеки на дорогах України, Мінінфраструктури запланувало на наступний рік низку покращень. Наприклад, буде облаштовано 1000 демпферних систем, 900 освітлених пішохідних переходів і світлофорів на вимогу, пішохідні переходи на різних рівнях і місця відпочинку для водіїв.

Крім цього, будуть встановлені 125 комплексів автофіксації порушень ПДР і 100 комплексів габаритно-вагового контролю WiM, повідомив міністр Криклій (досьє Владислава Криклія).

Більше про міністра інфраструктури України читайте в нашому матеріалі: Два міжнародні скандали за 10 днів, або усе про корупцію і фальсифікації міністра Криклія.