Росія декларує відведення військ лише на словах – Зеленський

Президент України розповів американським сенаторам про ситуацію на фронті на Донбасі
Головне
Росія декларує відведення військ лише на словах – Зеленський
зустріч Зеленського з американськими сенаторами (Фото: Офіс президента)
2 Червня 2021, 20:50
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки. У зустрічі взяли участь сенатори США Жінн Шахін, Роберт Портман, Крістофер Мерфі, їхні радники, а також тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін.

Про це інформує Офіс президента України.

Для нас ця зустріч дуже важлива, оскільки вона вкотре підтверджує, що США є нашим стратегічним партнером. Особливо зараз, у дуже напружений імовірною ескалацією з боку Росії час, – сказав Зеленський (досьє Володимира Зеленського).

За його словами, на тимчасово окупованих територіях та вздовж українського кордону нині спостерігається концентрація російських військ. Також уздовж кордонів України та в окупованому Криму Росія збільшила кількість літаків і військової техніки.

Тобто Росія лише на словах декларує відведення своїх сил та виконання зобов’язань. Загалом відведено лише близько 10 тисяч військових, – зауважив президент.

Глава держави також наголосив на тому, що на лінії розмежування наразі функціонує всього один новий контрольний пункт в’їзду/виїзду, решта так і не запрацювали через небажання іншої сторони.

Читайте також

Зеленський також наголосив на важливості продовження політики санкцій щодо Російської Федерації, допоки РФ не припинить агресивні дії.

Нинішні санкції з боку ЄС та США на сьогодні вже не працюють – Росія звикла з цим жити, забираючи при цьому інші території та загрожуючи Європі. Весь цивілізований світ не може цього дозволяти. Тому я вважаю, що треба не просто тиснути, а вибудувати новий формат санкційної політики, – зазначив глава держави.

Нагадаємо, Адміністрація президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена буде надавати воєнну підтримку Україні. Про це троє американських сенаторів заявили у Києві на брифінгу за підсумками зустрічі з президентом Володимиром Зеленським.