Росія готувала два маріонеткових уряди на випадок захоплення Києва - ЗМІ

ФСБ тісно співпрацювала з відомими політиками
Важливо
Росія готувала два маріонеткових уряди на випадок захоплення Києва - ЗМІ
Путін
19 Серпня 2022, 13:34
читать на русском

Російська ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва. Це відбулось ще напередодні повномасштабного вторгнення в Україні РФ в Україну.

Про це повідомляє The Washington Post.

За інформацією видання, ФСБ тісно співпрацювала з колаборантами, серед яких провідна роль належала колишньому президенту-втікачу Віктору Януковичу і підозрюваному у держзраді нардепові Віктору Медведчуку.

Медведчука видання називає "олігархом, який став одним з лідерів головної проросійської партії України після встановлення тісних відносин" з російським президентом владіміром путіним.

Своєю чергою Янукович очолював групу, яка зібралася в Білорусі на початку березня, щоб, можливо, спробувати повернути собі владу в Києві. Друга група, до якої увійшли колишні члени Партії регіонів, зібралася на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Крім цього, ФСБ була настільки впевнена у захопленні України, що останні дні перед вторгненням витратила на облаштування квартир у Києві – WP

Вони були переконані, що зможуть через 2-3 дні спокійно розміщувати там свої конспіративні штаби

Нагадаємо, ще у жовтні 2021 року у США була проведена термінова зустріч керівників вищих розвідувальних служб, військових та дипломатів з президентом Америки Джо Байденом. Під час цієї зустрічі американському президентові доповіли про плани росії вдертися в Україну.

Читайте також

1