Арестович стверджує, що за чотири місяці до війни знав, що росія готує вторгнення

За три дні до війни радник Єрмака була відома точна дата нападу
Арестович стверджує, що за чотири місяці до війни знав, що росія готує вторгнення
Олексій Арестович / Скріншот з відео
11 Серпня 2022, 09:44
читать на русском

Радник голови Офісу президента України Олексій Арестович стверджує, що за три дні до війни йому був відомий точний час та дата російського вторгнення.

В інтерв'ю журналістові Дмитру Гордону Арестович сказав, що ще у жовтні 2021 року він на 100 відсотків "знав, що нападуть":

Кінець жовтня. Я 100% знав, що нападуть. Уже був відомий перший строк готовності. Це було 26 грудня. Вони мали бути готовими на католицьке Різдво. Але вони не встигли через російську недбалість. Другою датою було 12 січня. Не встигли... Наступна дата готовності рф до нападу була 16 лютого й у ворожої армії було тоді два плани.

У них було два плани. Перший: вважали, що армія зараз зайде, за місяць розгром чи трохи менше. А росгвардія потім приїде. Вони накинули її, сюди привезли на кордон. 16-го не встигли. А китайці заборонили. 12 лютого Олімпіада розпочалася. Китайці сказали "не псуйте Олімпіади", – каже радник голови ОП.

За його словами, наступною датою нападу росіяни обрали 22 лютого - через два дні після закриття Зимової олімпіади  в Пекіні.

Однак, на росії 23 лютого День захисника вітчизни, тому росіяни його відсвяткували  і вже після цього напали.

Арестович стверджує, що про початок вторгнення о п'ятій ранку 24 лютого віз знав заздалегідь - "днів за три вже точно".

Нагадаємо, 24 лютого 2022 року російські війська вдерлися на територію України без оголошення війни. Російський президент оголосив про початок так званої "спецоперації" на території України.

Читайте також