Росія не готова говорити про Донбас та Крим з Україною - Арестович

Росіяни готові обговорювати лише двосторонні відносини
Росія не готова говорити про Донбас та Крим з Україною - Арестович
Олексій Арестович (Фото: Facebook-сторінка Олексія Арестовича)
30 Квітня 2021, 19:25
читать на русском

Російська сторона підійматиме питання війни на Донбасі та окупації Криму, попри заяви президента РФ Володимира Путіна щодо готовності проведення переговорів з президентом України Володимиром Зеленським.

Про це повідомив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в коментарі "Радіо Свобода".

За його словами, російська сторона не готова до зустрічі з Зеленським та обговорення ситуації на Донбасі.

Поки я не бачу з боку російської сторони готовності говорити про найголовніше: про ситуацію на Донбасі та про ситуацію в Криму. А саме це є наміром нашого президента. Росіяни готові, згідно з їхньою декларацією, обговорювати лише двосторонні відносини, - зазначив речник.

Арестович нагадав, що від 2014 року Росія намагається зробити все для того, щоб Україна почала прямі переговори з так званими"ДНР" та "ЛНР". Тоді б Росія постала б перед світом ніби-то не стороною конфлікту, а лише одним з посередників, таким, як Франція і Німеччина.


Контекст. 26 квітня перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук  заявив, що у Тристоронній контактній групі взяли за основу пропозиції України щодо посилення контролю над дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі. Таку подію в Україні вважають історичною.

Читайте також

1