Сторони ТКГ домовилися встановити "великоднє перемир'я", але не остаточно - Арестович

Україна сподівається на продовження перемовин
Сторони ТКГ домовилися встановити "великоднє перемир'я", але не остаточно - Арестович
Військова техніка Фото: Офіс президента
29 Квітня 2021, 08:08
читать на русском

Учасникам Тристоронньої контактної групи (ТКГ) по Донбасу поки не вдалося узгодити текст документу про введення "великоднього перемир'я" на Донбасі.

Про це заявив речник української делегації в ТКГ Олексій Арестович в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, сторони підтвердили необхідність продовжувати консультації щодо узгодження документу.

Усі сторони погодилися з необхідністю встановити "великоднє перемир'я". Було запропоновано два тексти документа - український і російський. Але не вдалося нам поки домовитися щодо остаточного тексту, тому що є чутливі формулювання. Потрібен час, щоб їх добре продумати. Проте сторони домовилися продовжувати консультації та знову підтвердили ідею про встановлення "великоднього перемир'я", - сказав Арестович.

За його словами, "консультації про необхідність дотримання режиму припинення вогню і "великоднього перемир'я" тривають на рівні політичних радників нормандського формату".

26 квітня перший президент України, голова української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук  заявив, що у Тристоронній контактній групі взяли за основу пропозиції України щодо посилення контролю над дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі. Таку подію в Україні вважають історичною.

Читайте також

1