Українська делегація в ТКГ підійматиме питання "великоднього" перемир'я на Донбасі

Таке "великоднє" перемир'я буде тимчасовим
Українська делегація в ТКГ підійматиме питання "великоднього" перемир'я на Донбасі
Війна на Донбасі, снайпер Фото: Міноборони
2 Квітня 2021, 05:04
читать на русском

Україна зацікавлена в постійному режимі припинення вогню, але на наступному засіданні Тристоронньої контактної групи підніме питання "великоднього" перемир'я на Донбасі.

Про це заявив глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) в етері телеканалу "Україна 24".

У нас буде засідання 14 квітня, і ми це питання піднімемо. Тому що на Великдень люди будуть більше ходити на могилки, рухатися по території, тому треба думати про розмінування і контроль. Якщо думати про людину, то є про що думати, - зазначив він.

За словами Кравчука, таке "великоднє" перемир'я буде тимчасовим. Спочатку потрібно ухвалити рішення, ті кроки, які забезпечать припинення вогню. Після цього можуть вирішуватися політичні питання та питання безпеки. Таким чином, Україна буде рухатися до миру.

Читайте також


Контекст. 26 березня поблизу населеного пункту Шуми на Донбасі російській найманці обстріляли позиції українських захисників, внаслідок чого загинули четверо воїнів, ще двоє отримали поранення.

Через ескалацію на Донбасі президент Володимир Зеленський відправив в зону ООС головнокомандувача Збройних сил України Руслана Хомчака.

Також Зеленський попросив допомоги у лідерів "нормандської четвірки" і закликав їх "зробити все можливе для збереження режиму повного та всеосяжного припинення вогню".

Голова української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що перспектив щодо просування в переговорному процесі з Росією про врегулювання ситуації на Донбасі немає.

Читайте також наш матеріалЕскалація конфлікту на Донбасі може розвалити Росію

1