Кравчук розповів про "історичну подію" у припиненні вогню на Донбасі

ОБСЄ візьме пропозиції України до розгляду
Важливо
Кравчук розповів про "історичну подію" у припиненні вогню на Донбасі
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
26 Квітня 2021, 11:12
читать на русском

У Тристоронній контактній групі взяли за основу пропозиції України щодо посилення контролю над дотриманням режиму припинення вогню на Донбасі. Таку подію вважають історичною.

Про це заявив Леонід Кравчук в ефірі телеканалу "ДОМ".

За його словами, нові пропозиції можуть бути затверджені 28 квітня.

Передав їх послу від ОБСЄ в ТКГ пані Хайді Грау. На останньому засіданні ТКГ наш документ, пропозиції ОРДЛО і пропозиції Росії були взяті до обговорення. І, як мені відомо, український документ був взятий за основу. Це вперше. І навіть керівник ТКГ, посол від ОБСЄ сказав, що це історична подія. Зараз цей документ удосконалює робоча група, - заявив він.

Читайте також

Кравчук підкреслив, що пропозиції української сторони стосувалися трьох основних напрямків.

Його суть у тому, щоб посилити контроль та бачити, в тому числі за допомогою ОБСЄ, і не тільки. Друге – санкції або покарання тих, хто порушить. Третє – як тільки є порушення або є загиблі, будь-яка сторона - Україна, ОРДЛО, Росія - може вимагати миттєво робочу групу , обговорити та вживати заходів, - повідомив він.

Нагадаємо, що міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков вважає, що попри нарощування Росією військ біля українських кордонів, війни не повинно бути.