У ТКГ назвали умову розриву дипломатичних відносин з Росією

Наразі потрібно використовувати всі можливості для припинення війни на Донбасі
У ТКГ назвали умову розриву дипломатичних відносин з Росією
Леонід Кравчук Фото: сторінка політика у Фейсбук
23 Квітня 2021, 23:00
читать на русском

Умовою розриву дипломатичних відносин з Росією може стати відмова Москви від участі в нормандському і Мінському форматах.

Про це заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кравчук (досьє Леоніда Кравчука) в етері "4 каналу".

За його словами, розрив відносин можливий, але це питання не є першочерговим.

Наприклад, якщо завтра Росія відмовляється брати участь у нормандському і Мінському форматах, тоді негайно виникає питання про необхідність розриву дипломатичних відносин, на наступний же день, - сказав Кравчук.

Глава української делегації в ТКГ зазначив, що зараз потрібно використовувати всі можливості для припинення війни на Донбасі.


Контекст. У березні головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак повідомив, що Росія зосередила вздовж державного кордону України та на тимчасово окупованих територіях 28 батальйонних тактичних груп під виглядом підготовки до навчань.

Згодом цю інформацію підтвердили у Пентагоні, зазначивши що США також занепокоєні посиленою присутністю військ Росії на кордоні з Україною. У США кажуть, що Росія зосередила від 15 до 25 тисяч військовослужбовців в анексованому Криму та поблизу кордону України.

За інформацією Головного управління розвідки Міноборони України, Росія може спробувати просунути свої війська углиб території України.

На початку квітня прессекретар російського президента Дмитро Пєсков прокоментував мілітаризацію Криму та областей РФ, які сусідні з Україною. За його словами, Росія приймає необхідні заходи для забезпечення власної безпеки.

17 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекинула в окупований Крим понад 50 штурмовиків Су-25 зі Ставропольського краю.

Президент України відреагував на концентрацію російських військ біля кордонів України та закликав РФ відвести війська, оскільки Україна не хоче війни, але готова захищати свої території.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією.

Читайте також