Росія стягує війська до Криму з Кавказу нібито для навчань

Проводитимуться навчання заняття з вогневої підготовки
Росія стягує війська до Криму з Кавказу нібито для навчань
Військові навчання Фото: АрміяІнформ
16 Квітня 2021, 17:40
читать на русском

Росія перекидає війська в окупований Крим нібито для навчальних стрільб. Так, мотострілецькі з'єднання 58-ї загальновійськової армії Південного військового округу Росії перекинуті в вогневе містечко на полігоні Опук.

Як повідомило російське інформагентство "Интерфакс", частини та з'єднання 58 загальновійськової армії дислокуються на Північному Кавказі.

За словами командувача військами російського Південного військового округу, полігон має стати основним місцем професійного вишколу військовослужбовців армійського корпусу Чорноморського флоту. Його територія дозволяє інтенсивно проводити заняття з вогневої підготовки та водіння одночасно з фахівцями всіх підрозділів військових частин.

На полігоні протягом п'яти кілометрів розташовані один за одним директриси для танків, бойових машин піхоти, бронетранспортерів, стрілецькі поля для артилерійських знарядь і самохідних артустановок, реактивних систем залпового вогню і стрілецького озброєння від автомата до гранатомета.

Також російські військові повинні перевірити на полігоні практичні навички операторів протитанкових керованих комплексів "Фагот" і "Хризантема".


Контекст. Представник Головного управління розвідки Міноборони Вадим Скібіцький заявив, що Росія збільшує ударне угруповання навколо України. За останній тиждень рівень воєнної загрози підвищився.

В головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили про воєнну небезпеку через стягування російських військ до кордонів. Про ескалацію на Донбасі почали говорити саме через розширення військової присутності біля кордонів України.

Росія уже перекинула на територію окупованого Донбасу близько 250 російських військових, і продовжує це робити й надалі.

31 березня відбулося загальне засідання ТКГ на рівні глав делегацій, під час якого Росія відхилила пропозиції України та ОБСЄ про встановлення перемир`я на Донбасі з 1 квітня.

Читайте також наш матеріал: Кремль може планувати блискавичну війну, якщо США не втручатимуться

Читайте також

1