Росія відмовилась вивести своїх солдатів з території Запорізької АЕС

Військові російської армії залишаться на станції
Росія відмовилась вивести своїх солдатів з території Запорізької АЕС
Запорізька АЕС (Фото: пресслужба Енергоатому)
18 Серпня 2022, 19:53
читать на русском

Російська федерація відкинула пропозицію 42 країн світу вивести військових рф з території Запорізької атомної електростанції.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на заяву заступника директора департаменту інформації та друку мзс рф Івана Нечаєва.

Неприйнятні пропозиції щодо демілітаризованої зони навколо Запорізької АЕС. Їх реалізація зробить станцію ще більш вразливою, - сказав Нечаєв.

Нагадаємо, 3 серпня у МАГАТЕ заявили, що Запорізька атомна електростанція повністю вийшла з-під контролю Міжнародної агенції з атомної енергії та що принципи ядерної безпеки на станції порушені.

6 серпня стало відомо, що російські війська завезли невідомий вантаж на Запорізьку АЕС, можливо, для замінування електростанції. 

8 серпня в Енергоатомі заявили, що окупанти можуть підірвати Запорізьку атомну станцію, яку замінували солдати армії рф.

Енергоатом наполягає, щоб на Запорізьку АЕС направили безпекову місію.

Експерти оцінили можливі наслідки аварії на Запорізькій атомній електростанції. До аварії може призвести пожежа, вибух або ураження снарядами, бомбами, ракетами.