Росія відвела частину військ від кордонів України - відео

Війська південного та західного військових округів вирушають до місць постійної дислокації
Головне
Росія відвела частину військ від кордонів України - відео
Російський військовий Фото: https://www.facebook.com/mod.mil.rus/photos
15 Лютого 2022, 11:17
читать на русском

Російська Федерація почала відводити війська південного та західного військових округів, які межують з Україною, у місця постійної дислокації.

Про це повідомив офіційний представник міноборони РФ, генерал-майор Ігор Конашенков.

Він повідомив, що "низка заходів бойової підготовки, включаючи навчання, виконані відповідно до плану".

У міру закінчення заходів бойової підготовки війська, як і завжди, здійснять марші комбінованим способом до пунктів постійної дислокації. Підрозділи Південного та Західного військових округів, які виконали завдання, вже розпочали завантаження на залізничний та автомобільний транспорт і сьогодні почнуть рух у свої військові гарнізони. Окремі підрозділи здійснять марші своїм ходом у складі військових колон, - розповів Конашенков.

За його словами, частина ЗСУ РФ продовжить "комплекс масштабних заходів оперативної підготовки військ та сил". У них беруть участь практично всі військові округи, флоти та ВДВ:

У рамках перевірки сил реагування Союзної держави на території Республіки Білорусь проводиться спільне російсько-білоруське навчання "Союзна рішучість-2022". Війська Східного військового округу та ВДВ, що беруть участь у цьому навчанні, у взаємодії з білоруськими збройними силами відпрацьовують питання відбиття агресії проти Союзної держави під час оборонної операції.

Конашенков зазначив, що в "оперативно-важливих районах світового океану та акваторіях морів, що прилягають до території Росії, проводиться серія військово-морських навчань, у яких задіяні надводні кораблі, підводні човни та морська авіація". Також продовжується проведення навчань із з'єднаннями та військовими частинами на інших полігонах на території Російської Федерації.

Нагадаємо, з початку року через скупчення російських військ на кордонах України світові лідери заявляли про можливе вторгнення Росії в Україну. Після публікації супутникових знімків, на яких зафіксована велика кількість російської військової техніки, країни почали доставляти до України військову допомогу та розміщати свої контингенти на території Східної Європи.

Президент Володимир Зеленський назвав скупчення російських військ на кордоні з Україною "маневрами для шантажу".

Читайте також

1