Росія витрачає мільярди на війну, коли її мешканці живуть у бідності - Зеленський 

Російські загарбники шоковані тим, як добре жили українців до їхньої навали
Головне
 Росія витрачає мільярди на війну, коли її мешканці живуть у бідності - Зеленський 
Володимир Зеленський Фото: president.gov.ua
11 Квітня 2022, 16:45
читать на русском

Російська федерація використовує своїх людей для підготовки та ведення війни в Україні.

Про це сказав президент Володимир Зеленський під час онлайн-промови в Національній асамблеї Республіки Корея.

За його словами, для мешканців росії свідомо створюються такі умови, коли вони змушені жити в тотальній, безпросвітній бідності:

Коли вони не можуть дозволити собі навіть найпростіші речі – нормальну їжу, звичайну побутову техніку, нормальну освіту. Коли в них немає протягом усього життя навіть базових гарантій прав людини. І коли служба в армії для багатьох із них стає єдиним, так би мовити, соціальним ліфтом. Можливістю отримати хоча б щось у житті. Хоча б якось спробувати забезпечити себе.

Президент розповів, що десятки тисяч російських військових, коли захоплювали українські населені пункти, "були просто шоковані нормальністю життя":

Вони шоковані містами й селами, у яких люди не бідували. Шоковані побутовою технікою в будинках. Шоковані тим, що людям вистачає нормальної їжі. Значна кількість окупантів просто не бачила такого у своєму житті. Майже одразу російські війська на території України – у тих районах, куди вони змогли вдертися, – зайнялися мародерством. Вони намагалися вивезти додому в Росію все, що становить будь-яку цінність, – від пральних машин до комп'ютерів, від автозапчастин до одягу. Вони просто набивали цим бронетранспортери, вантажівки, крали машини й намагалися вивезти награбоване.

Він назвав рашистів спеціально приниженими своєю державою людьми - спеціально загнаними у бідність та безправʼя, щоб їхня влада могла послати їх на будь-які авантюри.

На думку Зеленського, ця війна стосується не лише України - орки спробують потім піти далі у Європу, далі в Азію.

Але Росія тільки почала з України. Наступні кроки їхнього плану – це знищення інших держав. Намагання підкорити ще інші сусідні народи. Росія хоче домінувати. І вважає, що може зробити це тільки в один спосіб: кинути свою армію, виховану в тотальній безправності, на те, щоб знищити все, що дає змогу жити іншим народам, - додав він.

Раніше президент Володимир Зеленський заявив, що Україна очікує важливого бою на Сході.

Читайте також

1