Розраховуємо на прозоре правосуддя: проросійські заборонені партії подали на апеляції

Україна отримає майно заборонених партій
Важливо
Розраховуємо на прозоре правосуддя: проросійські заборонені партії подали на апеляції
Денис Малюська (фото: УНІАН)

Міністр юстиції Денис Малюська заявив, що декілька проросійських партій, які заборонили в України, подали апеляційні скарги.

Про це він повідомив під час телемарафону.

Декілька проросійських партій, чию діяльність в Україні заборонив суд, подали апеляційні скарги, зокрема "Опозиційна платформа – За життя". Вони подали апеляцію і ми очікуємо найближчим часом її розгляду у касаційному суді. Але ми налаштовані оптимістично, розраховуємо на чесне і прозоре правосуддя і, безумовно, інформуватимемо суспільство про результати розгляду апеляційної скарги. Також вже очевидно, що кілька партій подавати апеляції не будуть. Повну картину щодо того, хто буде подавати апеляцію, а хто змирився з рішенням суду, Мін’юст очікує побачити до кінця липня, - сказав Денис Малюська.

Він зазначив, що до кінця липня буде зрозуміло, скільки коштів проросійських політичних партій отримає держава.

Чемпіоном поки що виглядає Комуністична партія України, яка має дуже багато нерухомості, - додав Малюська.

Нагадаємо, в Україні заборонили вже 13 партій: "Опозиційний блок", Соціалісти", "Справедливість та розвиток", "Держава", "НАШІ", "Блок Володимира Сальдо", "Партія Шарія", "Соціальна партія", "Союз лівих сил", Соціалістичну партію, "Опозиційну платформу - За життя". 12-ю забороненою в Україні партією 23 червня стала ПСПУ. Також восьмий апеляційний адміністративний суд Львова заборонив Робітничу партію України.

Читайте також

1