Рубан розповів, як можна уникнути осіннього локдауну у Києві

Третя хвиля коронавірусу накриє столицю, коли люди повертатимуться з відпусток та канікул
Рубан розповів, як можна уникнути осіннього локдауну у Києві
Українці заходять в тролейбус під час карантину фото: УНІАН
26 Липня 2021, 14:55
читать на русском

В Україні поширюється небезпечний та агресивний штам коронавірусу "Дельта". Втім, у Києві можна буде уникнути нового локдауну, якщо вакцинувати мільйон жителів столиці

Про це сказав голова Держспоживслужби Києва Олег Рубан в етері телеканалу "Україна 24".

За його словами, у Києві розпочнеться третя хвиля коронавірусу, коли люди повертатимуться з відпусток та канікул. Прогнозується, що це буде наприкінці серпня і на початку вересня.

Міська влада, як розповів Рубан, вже обладнує додаткові ліжко-місця в лікарнях для "ковідних" пацієнтів. Але велика надія зберігається на вакцинацію.

Якщо провести вакцинацію 1 мільйона осіб у Києві, з урахуванням тих, хто перехворів, то локдаун можна буде не вводити, - наголосив він.

За словами Рубана, зараз ще рано говорити про можливе дистанційне навчання для школярів. Він зазначив, що якщо 100% педагогів, медиків та інші соціальні групи вакцинуються до 1 вересня, то жодні обмеження не будуть потрібні.

Нагадаємо, що Міністерство охорони здоров'я прогнозує спалах коронавірусу восени та взимку та готує нові карантинні обмеження. Однак для вакцинованих від ковіду громадян карантин будуть послаблювати.

Читайте також