Саакашвілі зробили переливання крові у тюремній лікарні Руставі

Процедуру переливання проводили в польових умовах
Саакашвілі зробили переливання крові у тюремній лікарні Руставі
Міхеіл Саакашвілі (Фото: ВВС)
23 Жовтня 2021, 15:20
читать на русском

Колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі голодує вже 22 днів. У тюремній лікарні Руставі йому зробили переливання крові через погіршення стану здоров'я.

Про це повідомляє видання "Новини-Грузія".

За словами особистого лікаря Саакашвілі Ніколоза Кіпшидзе, процедуру переливання проводили в польових умовах.

Коли я прийшов сюди, знав, що один з параметрів був досить поганим, тому зробив переливання. Сьогодні криза вже пройдена. Стан кращий, ніж був, - розповів він.

Кіпшидзе зазначив, що процедура пройшла "досить добре", хоч її проводили тюремні лікарі і бригади медиків з реанімобіля, який чергує біля в'язниці на випадок погіршення стану експрезидента.

При цьому Саакашвілі відмовляється лікуватися в тюремній клініці.  Лікар політика також не рекомендує цього робити.

Ця медична кімната (у в'язниці, - ред.) не призначена для цього, тому необхідно його лікування в лікарні, - сказав Кіпшидзе.

Нагадаємо, Саакашвілі затримали 1 жовтня в Тбілісі. Колишній президент Грузії прилетів на батьківщину для участі у місцевих виборах. Його одразу затримали й запроторили до в'язниці, де він оголосив голодування. В день затримання Саакашвілі та Ясько записали спільне відео, в якому розповіли про свої стосунки.

Водночас українські прикордонники проводять внутрішнє розслідування щодо виїзду Міхеїла Саакашвілі з України до Грузії.

Читайте більше у нашому матеріалі: Саакашвілі під вартою: що політику "світить" у Грузії та чи треба Україні його повертати

Читайте також

1