Садир Жапаров заявив, що почав працювати як легітимний прем'єр Киргизстану

Він стверджує, що координує роботу уряду, і що всі структури працюють в штатному режимі
Садир Жапаров заявив, що почав працювати як легітимний прем'єр Киргизстану
Садир Жапаров Фото: kenesh.kg
7 Жовтня 2020, 15:17
читать на русском

Політик, якого випустили з колонії протестувальники, Садир Жапаров заявив, що він є легітимним прем'єр-міністром Киргизстану і що вже приступив до обов'язків.

Як повідомляє "Sputnik Киргизстан", Жапаров заявив, що координує роботу уряду, а всі структури працюють в штатному режимі.

Я сам не захоплював владу. Мене вчора офіційно призначили на цю посаду діючі депутати, відповідальність тепер на мені. Я легітимний прем'єр-міністр. Я також зустрівся з представниками координаційної ради, закликав їх не ділити і зберегти країну, - заявив Жапаров.

Читайте також

Втім, за його словами, є кілька сил, які бажають влаштувати другу революцію: "вони захопили Будинок уряду".

Політик попередив, що за його інформацією, деякі сили нібито мають намір цієї ночі застосувати зброю і захопити владу.

Нагадаємо, 6 жовтня депутати парламенту Киргизстану на екстреному засіданні проголосували за призначення Садира Жапарова прем'єр-міністром Киргизстану.

У понеділок, 5 жовтня, у столиці Киргизстану Бішкеку почалися багатотисячні акції протесту після парламентських виборів.

Президент Киргизстану Сооронбай Жеенбеков заявив, що минулої ночі політичні сили спробували незаконно захопити державну владу.

Читайте також

Водночас, Центральна виборча комісія Киргизстану не визнала підсумки парламентських виборів у країні.

Всього під час протестів постраждали 686 учасників протестів. 164 постраждалих із різними травмами шпиталізували, з них семеро перебувають у реанімації. Одна людина померла – це хлопець 2001 року народження.

6 жовтня заступник голови ЦВК Абдижапар Бекматов заявив, що у Киргизстані впродовж двох тижнів Центрвиборчком має призначити повторні вибори до парламенту (Жогорку Кенеша).

У вівторок, 6 жовтня, подав у відставку спікер Жогорку Кенеша (парламента Киргизстану) Дастан Джумабеков. Пізніше звільнився прем'єр-міністр Киргизстану Кубатбек Боронов. Коаліція парламентської більшості вирішила обрати прем'єр-міністром Садира Жапарова, який повинен представити парламенту програму, структуру і склад уряду.

Все про останні події у країні, читайте у нашому матеріалі: Революція за добу: що відбувається у Киргизстані

1