Санкції проти Росії триватимуть: Кулеба розповів про "каток", який щільно накриває РФ

Тим часом агресор почав шукати обхідні шляхи
Важливо
Санкції проти Росії триватимуть: Кулеба розповів про "каток", який щільно накриває РФ
Дмитро Кулеба / Фото: facebook.com/dmytro.kuleba
2 Березня 2022, 19:47
читать на русском

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав дві проблеми, що пов’язані з санкціями проти Росії. Україна вже вирішує ці питання.

Про це Кулеба сказав під час прямого ефіру у Facebook.

За його словами, Україна вже співпрацює з ЄС щодо підготовки четвертого пакета санкцій проти Росії.

Санкції продовжуються. Каток все щільніше накриває Росію. Але є два питання, дві проблеми, над якими ми продовжуємо працювати. Перше - санкції повинні залишатися системними. Тобто, не можна зупинитися в їх ухваленні. І тому, наприклад, ми поговорили з Європейським союзом і там вже готується четвертий пакет санкцій, - зазначив міністр.

Крім того, важливим є й питання глибини, а також проникнення санкцій. Йдеться про обмеження, які не лежать на поверхні, однак важливо їх застосувати.

Але ще є дуже багато інших сфер санкційних, які не лежать на поверхні, але які потрібно застосувати. Тому ми вчора проаналізували, що ще можна зробити. Копнули, повірте дуже-дуже глибоко й відсьогодні починаємо роботу з партнерами для того, щоб санкції, які вони будуть застосовувати - будуть проникати в саме серце російської економіки та путінського режиму, - додав Кулеба.

Наразі ж Росія почала шукати обхідні шляхи у вигляди трьох країн, які, зі свого боку, намагаються заробити на цьому грошей.

Вона (Росія, - ред.) знайшла три країни на які тисне й з якими активно співпрацює намагаючись створити альтернативні бізнес-моделі, альтернативні системи фінансових розрахунків. Ми ці країни знаємо, як вони намагаються заробити гроші на українській крові - ми знаємо й ми з ними будемо працювати. Й будемо не лише ми з ними працювати, - сказав глава МЗС.

Нагадаємо, що Європейський парламент ухвалив резолюцію, в якій закликав інституції Європейського союзу працювати над тим, щоб надати Україні статусу країни-кандидата, визнавши таким чином європейську перспективу України.

Читайте також

1