САП і НАБУ завершило розслідування справи депутата Трубіцина щодо хабарництва

Учасники злочинної схеми запропонували надати їм 1,39 млн гривень хабаря
САП і НАБУ завершило розслідування справи депутата Трубіцина щодо хабарництва
Владислав Трубіцин / Фото: facebook.com/vladislav.trubitsyn
20 Червня 2022, 18:31
читать на русском

Прокурори САП та детективи НАБУ завершили слідство у справі щодо одержання 1,39 млн гривень неправомірної вигоди депутатом Київської міськради Владиславом Трубіциним.

Про це повідомила пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Справу розглядали щодо депутата Київської міської ради (голови однієї з постійних комісій Київради), його помічника, директора КП, двох заступників директорів КП, а також наближеної до депутата особи, яких викрито на одержанні 1,39 млн гривень неправомірної вигоди.

Депутат Київради у змові зі своїм помічником, директором КП та заступниками директорів двох КП та наближеної до депутата особи, організували схему одержання неправомірної вигоди за забезпечення перемоги в електронних торгах на право розміщення точок сезонної пересувної торгівлі заздалегідь визначених компаній та забезпечення безперешкодного використання цих точок, - з'ясувало слідство.

В рамках розслідування було встановлено сім таких локацій у Дарницькому, Дніпровському, Шевченківському та інших районах. За свої послуги учасники злочинної схеми запропонували надати їм 1,39 млн гривень на рік.

Вказаних осіб було викрито у лютому 2022 року під час передачі частини обумовлених коштів, а саме 1,26 млн гривень. Дії вказаних осіб кваліфіковані за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України.

Нагадаємо, що 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина та ще чотирьох співучасників злочину. Він вийшов з-під арешту після внесення застави у 14,8 млн грн.

"Жодних хабарів не отримував" - так депутат Трубіцин прокоментував кримінальну справу НАБУ і САП проти себе.

22 лютого 2021 року депутат Київради Владислав Трубіцин, якому НАБУ повідомило про підозру, зупинив своє членство у партії "Слуга Народу" на період слідства.

1