Жодних хабарів не отримував: депутат Трубіцин прокоментував кримінальну справу НАБУ і САП

Депутат Київради стверджує, що за ним майже рік велося стеження
Важливо
Жодних хабарів не отримував: депутат Трубіцин прокоментував кримінальну справу НАБУ і САП
Владислав Трубіцин (Фото: Фейсбук)
16 Лютого 2022, 18:18
читать на русском

Депутат Київради Владислав Трубіцин відреагував на кримінальне провадження НАБУ та САП, які підозрюють його у вимаганні та отриманні 1,39 млн грн хабаря.

Про це сам Трубіцин написав на сторінці у Фейсбуці.

По-перше, я ніколи і ні від кого не отримував жодних хабарів і тим більше не затримувався на одержанні хабарів! По-друге, я не тікав від НАБУ півдня, як це вкидалося в медіа, і в розшук мене ніхто не оголошував. Так, я був у Оболонській РДА, коли туди приїхали детективи НАБУ. Але я там не ховався, а перебував на робочій зустрічі і за першого ж прохання правоохоронців вийшов до них, - повідомив депутат.

Також він наголосив на тому, що протягом року за ним велось стеження та його "провокував на незаконні дії провокатор і водночас агент НАБУ Андрій Максименко, якого те саме НАБУ ще у 2019 році спіймало на хабарі у 90 тис. доларів, та судова справа щодо нього досі не закрита".

Тут, як кажуть, висновки робіть самі, чому цей Максименко цілий рік ходив за мною мало не по п'ятах, провокуючи мене на отримання неправомірної вигоди. Але весь цей час Максименко отримував від мене рішучу відмову на будь-які незаконні пропозиції. Я вважаю всю цю справу проти мене політичною розправою за мою тверду позицію в Київраді, яку я завжди мав і матиму!, - підкреслив Трубіцин.

Наостанок депутат запевнив, що завтра, 17 лютого, буде присутнім на пленарному засіданні Київради.

Нагадаємо, що 9 лютого депутата Київської міськради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина викрили на отриманні хабаря у розмірі 1,26 млн грн. Водночас партія "Слуга народу" очікує на ретельне та всебічне розслідування щодо представника їхньої команди.

11 лютого Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід для депутата Київської міської ради від "Слуги народу" Владислава Трубіцина та ще чотирьох співучасників злочину. Він вийшов з-під арешту після внесення застави у 14,8 млн грн.

Читайте також