Сапожка переобрали на посаду міського голови Броварів

За чинного мера проголосувало майже 22 тисячі броварчан
Сапожка переобрали на посаду міського голови Броварів
Ігор Сапожко (фото: facebook.com/miskrada)
25 Січня 2021, 17:01
читать на русском

На повторних виборах міського голови Броварів Київської області переміг чинний мер Ігор Сапожко, який обіймає цю посаду ще з листопада 2010 року.

Про це йдеться на сайті Центральної виборчої комісії.

Як повідомляє ЦВК, Сапожко (партія "Команда Ігоря Сапожка - Єдність") набрав 21 787 голосів виборців (53,16%). Друге місце посів кандидат від "Європейської солідарності" Олег Іваненко, у якого 14,7% (6025 голосів).

Згідно з офіційними результатами ТВК, участь взяло 40 983 особи із 95 912 виборців, включених до списків.

Читайте також

Вибори міського голови Броварів проходили згідно з судовим рішенням. Так, 9 листопада 2020 року Київський окружний адміністративний суд визнав вибори такими, що не відбулися й зобов'язав територіальну виборчу комісію (ТВК) провести повторні вибори.

Спочатку в Броварах планувалося повторне голосування, позаяк жоден кандидат на пост мера не набрав понад 50% голосів на виборах 25 жовтня.

Нагадаємо, 17 січня у трьох територіальних громадах відбулися повторні вибори міського голови: у Борисполі та Броварах Київської області та Новгород-Сіверському Чернігівської області. У Борисполі та Новгород-Сіверську вибори, як і в Конотопі, відбувалися через те, що ті, хто переміг восени померли від коронавірусу.

1