СБУ перевіряє канал "1+1", щоб дізнатись основних бенефіціарів телемовників - Подоляк

Представник ОП вважає, що телеканал "грає в політику", але це нормально
СБУ перевіряє канал "1+1", щоб дізнатись основних бенефіціарів телемовників - Подоляк
телевізор, пульт (Фото: pexels)
18 Лютого 2021, 18:10
читать на русском

На телеканалі "1+1" відбувається комплексна перевірка, зокрема залучена й Служба безпеки України. Спецслужба перевіряє, хто має вплив на інформаційну політику каналу.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк (досьє Михайла Подоляка) в інтерв'ю РБК-Україна.

Як повідомив Подоляк, телеканал "грає в політику", але це нормально для конкуренції у медійному середовищі.

Проводиться комплексна перевірка по "1+1", зокрема СБУ, у зв'язку з обов'язковим розкриттям основних бенефіціарів телемовників. Вони повинні перевірити, хто є бенефіціаром, який вплив на управління виявляється, умовно кажучи, який вплив на інформаційну політику з певним пакетом акцій, - сказав він.

Радник глави ОП не бачить проблем на телеканалах, що нині існують. Йдеться й про телеканали Петра Порошенка, але не про канали Віктора Медведчука.

Читайте також

Вони ідеологічно можуть подобатися або не подобатися. Але всі вони проукраїнські канали, за винятком пулу Медведчука, - зазначив Подоляк.

Нагадаємо, що радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що не бачить зв'язку між закритими каналами Медведчука і такими ТВ-каналами як "Прямий", 5-канал, "Наш".

За його словами, канали Медведчука – це історія фінансування з боку країни-агресора і незаконних військових утворень на непідконтрольній Україні території. А канали пулу Порошенко, вважає Подоляк, це швидше "питання суто естетичне".

1