СБУ викрила діяльність керованої з Росії мережі інтернет-агітаторів

Вони розпалювали агресію проти нашої країни
СБУ викрила діяльність керованої з Росії мережі інтернет-агітаторів
СБУ (фото: facebook.com/SBU.Office.in.Zakarpatska.Oblast)
25 Січня 2021, 10:59
читать на русском
Служба безпеки України викрила і припинила діяльність керованої з РФ мережі інтернет-агітаторів, які розпалювали міжнаціональну ворожнечу, просуваючи ідеї "руського миру" в Україні.

Про це йдеться у повідомленні пресцентру СБУ

За завданням російських кураторів зловмисники скоординовано поширювали у соцмережах матеріали із закликами до порушення територіальної цілісності та конституційного ладу країни, розпалювання міжнаціональної ворожнечі, - йдеться у повідомленні.

У Дніпропетровській області оперативники спецслужби встановили особу, уродженця Донецька, який розповсюджував матеріали на підтримку анексії АР Крим та окупації ОРДЛО, закликав до фізичного знищення міфічних "українських фашистів" і просував ідеї "руського миру". Під час санкціонованого обшуку за місцем проживання інтернет-агітатора вилучено комп’ютерну техніку та засоби зв’язку із доказами протиправної діяльності.

В Херсонській області правоохоронці викрили на розповсюдженні деструктивного контенту мешканця міста Олешки. За даними досудового слідства, чоловік поширював в одній із заборонених соцмереж антиукраїнські матеріали, виправдовував російську збройну агресію проти нашої країни, а також закликав до відокремлення центральних, південних і східних областей з їх приєднанням до Росії, йдеться у повідомленні.

Читайте також

Тим часом агітатор з міста Берегово на Закарпатті створив низку облікових записів у соціальних мережах, через які поширював агітаційні заклики до порушення територіальної цілісності України. Зокрема, він закликав громадян підтримати відділення Закарпатської області від нашої держави.

У Полтавській області кіберфахівці СБ України припинили діяльність інтернет-агітаторки, яка на персональній сторінці у забороненій соцмережі розміщувала публікації з пропагандою сепаратизму та закликами до змін меж території України. Мешканка міста Горішні Плавні брала активну участь у діяльності більше ніж 20 спільнот антиукраїнського спрямування, які охоплювали аудиторію понад 100 тисяч користувачів.

Наразі дії зловмисників кваліфіковано за ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. Слідчі органів безпеки оголосили їм про підозру.

Нагадаємо, що на Житомирщині Служба безпеки України викрила протиправну схему ввезення іноземних вантажних автомобілів до нашої країни.