Шістьох хворих на штам "Омікрон" виявили в Україні

Новий штам ковіду підхопили мешканці Києва, Дніпра, Львова та Київської області
Головне
Шістьох хворих на штам "Омікрон" виявили в Україні
Коронавірус в Ізраїлі (фото: timesofisrael.com)
29 Грудня 2021, 14:38
читать на русском

В Україні ще п'ятеро людей захворіли на новий штам коронавірусу "Омікрон".

Про це повідомив головний санітарний лікар Ігор Кузін у Фейсбуці.

Виявлено п'ять нових випадків захворювання на коронавірус штаму “Омікрон”, загалом було зафіксовано вже шість випадків вказаного штаму. Перший випадок підтвердили ще 18 грудня у Головній референс-лабораторії ЦГЗ. П’ять нових – в Інституті епідеміології та інфекційних хвороб ім. Л.В. Громашевського, - написав він.

За словами Кузіна, загалом новий штам виявили у двох мешканців Києва, у жителів Дніпра, Львова та двох мешканців Київської області.

Троє осіб із підтвердженими випадками повернулись з-за кордону (перебували у Німеччині, Польщі та Об’єднаних Арабських Еміратах). Наразі триває епідеміологічне розслідування нових випадків та обстеження контактних осіб, - каже Кузін.

Він нагадав, що ефективними профілактичними заходами проти будь-яких штамів коронавірусу, зокрема "Омікрону", залишаються використання захисних масок, дотримання дистанції та регулярне миття рук.

Нагадаємо, у Міністерстві охорони здоров'я дали п'ять рекомендацій українцям через поширення нового штаму коронавірусу "Омікрон". Секретар РНБО Олексій Данілов запевнив, що нині влада контролює ситуацію з COVID-19. А наступна хвиля може розпочатись у першій половині лютого.

Читайте також