Шкарлет розповів, чи повернуться школярі до нормального навчання

У закладах освіти діятиме адаптивний карантин до 28 лютого
Шкарлет розповів, чи повернуться школярі до нормального навчання
Школа (фото: nus.org.ua)
21 Січня 2021, 09:33
читать на русском

Міністр освіти й науки Сергій Шкарлет розповів, як працюватимуть школи після завершення "січневого" локдауну.

Про це він повідомив в етері телеканалу "Україна 24".

Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) наголосив, що діятиме адаптивний карантин до 28 лютого. Тобто установи освіти виходитимуть на навчання в залежності від рівня епідемічної ситуації в регіоні.

У Міністерстві освіти й науки сподіваються, що значна частина шкіл в Україні повернеться до нормального навчання. Втім, буде й змішана форма навчання, яка буде залежати від рівня захворюваності.

Змішана - це якщо в класі понад 50% дітей захворіли, то вони переходять на самоізоляцію і дистанційний режим, - зазначив міністр.

Читайте також

За його словами, багато місцевих органів погодило ситуацію, коли деякі предмети проводитимуться дистанційно, а інші - у звичайному режимі. Так, фізкультура, образотворче мистецтво, трудове навчання можу проводитись онлайн.

Шкарлет розповів, що у МОН розраховували, що локдаун завершиться 25 січня попри те, що карантинні обмеження встановлює Міністерство охорони здоров'я.

Раніше міністр освіти та науки України назвав необхідним та важливим повернення учнів випускних 9-х та 11-х класів до повноформатного навчання.

Також МОН вивчає можливість повернення учнів молодших класів до очного навчання.

Про скандали міністра освіти читайте у нашому матеріалі: "Політичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета".