Шкарлет розповів, як можна буде вступити до президентського університету

До університету обиратимуть 20 найкращих абітурієнтів
Шкарлет розповів, як можна буде вступити до президентського університету
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
1 Червня 2021, 10:00
читать на русском

До Президентського університету можна буде вступити  за результатами зовнішнього незалежного оцінювання, але будуть й інші етапи відбору.

Про це заявив міністр освіти і науки Сергій Шкарлет (досьє Сергія Шкарлета) в етері телеканалу "Дом".

Зараз розглядається питання про відбір талантів. Найбільшим привілеєм буде наявність нестандартного мислення, поглиблених знань, креативності, здатності довести, що людина є найкращою. Це найбільший критерій. Ми будемо стартувати з ЗНО як елемента ранжування - з математики або іншого предмету. Але це тільки початок. Це початок, коли з усієї 300-тисячної армії випускників ми оберемо 20 талановитих, - розповів міністр.

За його словами, перший етап відбору буде за результатами ЗНО, тоді відберуть 1-2 тис. осіб. Далі будуть інші етапи відбору, щоб виділити 20 осіб, на яких держава покладе велику місію в майбутньому.

Шкарлет розповів, що питання вступу до Президентського університету абітурієнтів з тимчасово непідконтрольних територій поки детально не розглядалося.


Контекст. 31 травня під час форуму президент Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про створення президентського університету.

Там будуть безоплатно навчати людей виконувати завдання для захисту держави, зокрема таких спеціалістів:

  • інформаційної та кібербезпеки,
  • штучного інтелекту,
  • нанотехнологій,
  • аерокосмічних та біотехнологій.

Будівництво президентського університету на території державного "Експоцентру України" (ВДНГ, Київ) за три роки коштуватиме 7,2 млрд грн.

Читайте також