Шкарлет сказав, хто з освітян отримає ноутбуки від Google

Між освітянами розподілять 43 тисячі Chromebook
Шкарлет сказав, хто з освітян отримає ноутбуки від Google
Ноутбук, робота (Фото: pexels)
24 Травня 2022, 14:58
читать на русском

Компанія Google передасть 43 тисячі ноутбуків Chromebook для українських вчителів.

Як повідомив міністр освіти та науки України Сергій Шкарлет, ці гаджети будуть розподілені не тільки між ЗЗСО, а й профтехами.

Наразі вчителі потребують комп’ютерних девайсів у зв’язку з агресією рф, що призвела до вщент зруйнованих шкіл і обладнання. Ця потреба оцінюється на рівні 90 тис. одиниць техніки, проте варто зазначити, що цифра не є остаточною та змінюється щодня. 43 тис. ноутбуків, які ми отримаємо в межах підписаною з Google угодою, будуть розподілені не тільки між ЗЗСО, а й профтехами. Сьогодні ми можемо говорити про закриття потреби в технічних засобах орієнтовно на 50%, - повідомив він (досьє Шкарлета).

Шкарлет зазначив, що Міносвіти активно розв'язує питання розподілу техніки з представниками ЮНІСЕФ, які допомогають зі збором інформації про кількість втрачених комп’ютерних засобів, а також закладів і вчителів, які потребують техніки для продовження освітнього процесу.

Поза увагою не залишиться жодна ОТГ, адже партнерство з Google – це лише один зі спрямованих на цифровізацію освіти проєктів. Ми кожного дня наближаємося до мети завдяки світовій підтримці та міжнародній співпраці, - додав міністр.

Нагадаємо, раніше уряд виділив 980 млн гривень для покупки ноутбуків для 60 тисяч вчителів по всій Україні.  З урахуванням співфінансування очікується, що середня вартість ноутбука - близько 20 тисяч гривень.

Читайте також