Шмигаль розповів, чи можлива відставка глави МВС Авакова

В уряді не бачать жодних підстав для відставки міністра
Шмигаль розповів, чи можлива відставка глави МВС Авакова
Арсен Аваков (фото: УНІАН)
4 Березня 2021, 13:41
читать на русском

В Кабінеті Міністрів України роботу міністра внутрішніх справ Арсена Авакова вважають ефективно, а підстав для його відставки немає.

Про це сказав прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв'ю виданню "Фокус".

За словами Шмигаля, протягом року роботи в уряді питання про відставку Авакова, він чує найчастіше. Втім, Кабінет Міністрів та президент Володимир Зеленський вважають, що Аваков - ефективний міністр.

Це найчастіше питання, яке я чую протягом року роботи в уряді. Але я запитаю у відповідь: якою може бути причина відставки?, - зазначив Шмигаль.

Читайте також

Глава уряду вважає, що неможливо за місяць змінити всі кадри у структурі Міністерства внутрішніх справ. Реформа - це зміна керівництва та ментальності суспільства, що відбувається від 2014 року.

Неможливо за місяць набрати, наприклад, у карний розшук людей з вулиці. Можна прибрати окремих персон, але всіх поміняти одним махом — ні. Зараз у поліції зовсім інша реакція на кричущі випадки. Тому конкретних підстав, необхідних для відставки, немає, - додав прем'єр.


Контекст. 17 червня 2020 року комітет Верховної ради з питань правоохоронної діяльності виніс на розгляд постанову про звільнення міністра внутрішніх справ Арсена Авакова з посади. По всій України того ж місяця українці протестували проти Авакова.

Втім, президент Володимир Зеленський вважає, що немає кращого міністра, ніж Аваков.

Читайте більше у нашому матеріалі: Аваков - чорт, чи янгол, що говорить з олігархами про справедливість