Шмигаль розповів, коли вакцинуватимуть українців безпечною COVID-вакциною

Найближчим часом Україна отримає COVID-вакцини компанії Pfizer/BioNTech
Шмигаль розповів, коли вакцинуватимуть українців безпечною COVID-вакциною
Щеплення, вакцинація (фото: CNN)
3 Лютого 2021, 14:38
читать на русском

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль заявив, що вакцинація українців безпечною вакциною Pfizer/BioNTech проти коронавірусу розпочнеться у лютому 2021 року.

Про це прем'єр повідомив у Telegram.

За словами Шмигаля, вже в найближчі тижні Україна отримає COVID-вакцини компанії Pfizer/BioNTech.

Це 117 тисяч доз вакцини в межах програми COVAX, які будуть використані насамперед для лікарів, які перебувають на передовій боротьби з коронавірусом, - зазначив він.

Глава уряду зауважив, що вакцини від Pfizer/BioNTech — це лише старт, і вже у лютому - на початку березня Україна очікує значно більші постачання.

Читайте також

Шмигаль наголосив, що до України завезуть лише перевірену та безпечну вакцину, яка пройшла всі необхідні клінічні випробування та затверджена в інших розвинених країнах.

Запевняю, що всім, хто захоче зробити безкоштовну та безпечну вакцину, буде надана ця можливість відповідно до Національного плану вакцинування, - зауважив прем'єр.

Нагадаємо, раніше міністр охорони здоров’я України Максим Степанов заявив, що в Україні вакцинація громадян проти COVID-19 розпочнеться вже в лютому. Підготовка до першого етапу вакцинації йде за графіком та відбуватиметься згідно з Дорожньою картою.

Тим часом заступник міністра охорони здоров`я Віктор Ляшко заявив, що китайську вакцину від коронавірусу Sinovac будуть давати тим українцям, яким не вистачить вакцин від Pfizer/BioNTech.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що вакцинація проти коронавірусної інфекції в Україні буде безкоштовною для українців.

Більше про вакцини читайте у нашому матеріалі: Вакцинація від Covid-19: чи потрібні щеплення та хто помирає

1