Шмигаль розповів, куди направлять 1 млрд євро допомоги від ЄІБ

Ці кошти ще одним вагомим внеском у нагальні потреби країни
Важливо
Шмигаль розповів, куди направлять 1 млрд євро допомоги від ЄІБ
Денис Шмигаль / Фото: t.me/Denys_Smyhal
26 Липня 2022, 18:52
читать на русском

Фінансову допомогу у розмірі 1 млрд євро від Європейського інвестиційного банку (ЄІБ) направлять на підготовку до опалювального сезону.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну у вівторок, 26 липня.

За його словами, вчора ЄІБ погодив виділення Україні 1,6 млрд євро, з яких 1 млрд євро виділять вже зараз.

Ці кошти будуть спрямовані на заходи з підготовки до опалювального сезону, відновлення пошкоджених об'єктів електро-, водо- і теплопостачання та іншої житлово-комунальної інфраструктури. Відповідне протокольне доручення затвердимо сьогодні, - додав прем'єр.

Нагадаємо, що 26 липня стало відомо, Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) виділив Україні 1,59 мільярда євро фінансової допомоги для відновлення найважливішої пошкодженої інфраструктури та важливих проєктів, спрямованих на задоволення нагальних потреб українців.

Міністр фінансів України Сергій Марченко зазначив, що ці 1,59 мільярда євро є ще "одним вагомим внеском у нагальні потреби країни у фінансуванні, які перебувають під безпрецедентним тиском через вторгнення росії"

За його словами, завдяки цій фінансовій підтримці Україна продовжить працювати над відновленням пошкодженої інфраструктури, відновленням надання комунальних послуг, у тому числі транспортних, та підготовкою до наступного опалювального сезону.

1