Шмигаль розповів, за що хочуть звільнити Степанова

В розпал пандемії Міністерство охорони здоров'я показувало незадовільні результати
Шмигаль розповів, за що хочуть звільнити Степанова
Максим Степанов Фото: Фейсбук
17 Травня 2021, 17:44
читать на русском

Звільнення міністра охорони здоров'я Максима Степанова ініціювали через незадовільні темпи вакцинації населення проти коронавірусу.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль на засіданні Комітету Верховної Ради з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.

Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) зазначив, що у президента Володимира Зеленського щотижня відбувались наради, на яких Степанов давав обіцянки щодо термінів поставки вакцин. Хоча в розпал пандемії Міністерство охорони здоров'я і міністр як менеджер показали незадовільні результати.

Основна причина подання, звичайно, - це незадовільні темпи вакцинації та постачання вакцин, фактично постійне перенесення термінів поставок, темпів вакцинації, - сказав він.

За словами глави уряду, подання про звільнення Степанова (досьє Максима Степанова) мають розглянути у Верховній раді у вівторок, 18 травня.


Контекст. 14 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав подання про звільнення міністра охорони здоров`я Максима Степанова.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, головним претендентом на посаду міністра охорони здоров'я є головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Натомість головний санітарний лікар Віктор Ляшко відмовився коментувати можливе призначення на посаду міністра охорони здоров'я.

Читайте також

1