Степанов заявив, що не писав заяву на звільнення: рішення за депутатами

Міністр записав відеозвернення через можливу відставку
Головне
Степанов заявив, що не писав заяву на звільнення: рішення за депутатами
Максим Степанов / Facebook
17 Травня 2021, 14:22
читать на русском

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов записав відеозвернення через рішення керівника Кабміну Дениса Шмигаля внести до Верховної Ради подання на його звільнення.

Відео міністр опублікував на своїй сторінці у Фейсбуці.

Він повідомив, що не писав заяви на звільнення, має принцип - "завершувати почате".

Я не писав жодних заяв на звільнення, тому що несу відповідальність перед людьми. Своєю чергою депутати, усвідомлюючи всю міру своєї відповідальності, мають ухвалювати рішення, - сказав міністр.

На думку Степанова, Шмигаль вирішив звільнити його, оскільки постійно відбувалися "підкилимні ігри".

Поки підкилимні ігри  стосувалися мене особисто, я не зважав. Однак події минулих днів змушують висловити свою позиції відверто та відкрито, - додав міністр.

Читайте також

Степанов запевнив, що будував свою роботу так, аби догодити лікарям та медикам, щоб вони могли отримувати достойні зарплати та соціальне забезпечення.

На моє глибоке переконання, нормальна медицина - це коли лікар думає як врятувати пацієнта, а не як прогодувати свою сім'ю. Тому моя боротьба за високі зарплати і соціальні гарантії медиків йшла врозріз з їх (міністр не уточнив, кого має на увазі. - Ред.) ідеологією лікаря-кріпака, який перебуває у повній залежності від медичної бюрократії. Моя формула якісного медичного забезпечення, в якій за українцями ходить здоров'я, а не гроші - не відповідала їх уявленню марнотратства, а мої рішення лікувати українців в Україні  - їх звичності до самозбагачення і паразитування. Я брав на себе відповідальність та обіцяв пацієнтам та лікарям краще майбутнє. І слово своє тримаю, - розповів міністр.


Контекст. 14 травня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль підписав подання про звільнення міністра охорони здоров`я Максима Степанова.

Голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія вважає, головним претендентом на посаду міністра охорони здоров'я є головний санітарний лікар Віктор Ляшко.

Натомість головний санітарний лікар Віктор Ляшко відмовився коментувати можливе призначення на посаду міністра охорони здоров'я.

1