Шмигаль: відбудова України після війни проходитиме у три етапи

Основа відновлення країни - люди, економіка та інфраструктура
Головне
Шмигаль: відбудова України після війни проходитиме у три етапи
Зруйновані школи в Україні під час війни / Фото: t.me/V_Zelenskiy_official
4 Липня 2022, 17:51
читать на русском

Після війни Україну відновлюватимуть у три ключові етапи. Для цього потрібно 750 млрд дол. Головним джерелом фінансування Україна бачить конфісковані активи рф.

Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на Конференції з питань відновлення України у швейцарському місті Лугано.

Друге джерело відновлення — гранти та пільгові кредити міжнародних фінансових організацій та країн-партнерів. Треті чи четверті джерела — інвестиції приватного сектора, а також позабюджетні внески приватних осіб та корпорацій.

За його словами, план відновлення України включає 24 томи напрацювань Національної ради відновлення України.

План відновлення України розділений на три ключові етапи. Перший - це відновлювати тут і зараз те, що можливо і що є критичним для життя людей... Друга частина - це швидке відновлення, оскільки кількість зруйнованих об'єктів навіть базової інфраструктури величезна. Одразу після завершення воєнних дій та перемоги України потрібно буде реалізувати тисячі проєктів відбудови, - додав Шмигаль.

Він зазначив, що під час другого етапу відновлення особлива увага буде приділена ремонту шкіл, лікарень, будівництву тимчасового житла, повернення життя у зруйновані міста і громади.

Третій етап цього плану - це довгострокова трансформація, вона стосується всіх сфер, починаючи від освіти, медицини та завершуючи "зеленим переходом" та новим військово-промисловим комплексом, - сказав він.

З планом відновлення України можна ознайомитися за посиланням.

Нагадаємо, що Міжнародне агентство Moody's прогнозує, що економіка України цьогоріч впаде на 35%. Війна з росією завдасть країні незворотних втрат.

Читайте також

1