Шмигаль вважає, що субсидій на компенсацію комуналки вистачить усім

Наразі в Україні фактично п'ять млн домогосподарств отримують допомогу від держави
Шмигаль вважає, що субсидій на компенсацію комуналки вистачить усім
Денис Шмигаль (фото: скрін трансляції)
19 Лютого 2021, 12:38
читать на русском

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль вважає, що субсидій на компенсацію вартості комунальних послуг вистачить для всіх, хто їх потребує.

Про це Шмигаль (досьє Дениса Шмигаля) сказав під час години запитань до уряду у Верховній Раді у п'ятницю, 19 лютого.

За його словами, уряд вживає всі необхідні заходи для компенсації витрат на комунальні платежі коштом субсидій.

Наразі в Україні фактично п'ять млн домогосподарств отримують допомогу від держави. Хочу запевнити, що субсидій вистачить на всіх, хто їх потребує, - сказав прем'єр.

Шмигаль додав, що 1 лютого відбулось фінансування призначених субсидій в січні цього року в обсязі п'яти млрд грн, при цьому, з урахуванням зменшення вартості газу в лютому, наступного місяця загальна потреба в коштах очікується на 1,5-2 мільярди гривень менша, ніж за січень.

Читайте також

Нагадаємо, що від 1 січня 2021 року в Україні змінилася процедура призначення субсидій тим громадянам, які раніше їх не отримували. Звертатися можна дистанційно або до місцевих громад. Розмір обов’язкової частини оплати за послуги для кожної сім’ї визначається індивідуально за єдиною формулою і залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства в розрахунку на одну особу.

Водночас виконувач обов'язків міністра енергетики України Юрій Вітренко заявив, що субсидії згубно впливають на людську психіку, бо їх отримання змушує людей відчувати себе бідними.