Шмигаль заговорив про новий локдаун в Україні

Новий локдаун можливий, якщо більшість областей України перейде до "червоної" зони
Головне
Шмигаль заговорив про новий локдаун в Україні
Денис Шмигаль (Фото: урядовий портал)
17 Березня 2021, 15:14
читать на русском

Прем`єр-міністр України Денис Шмигаль назвав ситуацію з коронавірусом в Україні невтішною і розповів, коли в Україні можливий новий локдаун.

Про це йшлося на сьогоднішньому засіданні уряду.

Загалом Шмигаль вважає, що поки в Україні достатньо адаптивного карантину, який показує свою ефективність:

Адаптивний карантин — це ефективний механізм протидії коронавірусу. Три тижні тому в Івано-Франківській області були запроваджені обмеження червоного рівня, і зараз ми бачимо, що госпіталізації ідуть на спад, як і кількість нових випадків захворювання, - розповів Шмигаль.

Однак якщо червоний рівень епідемічної небезпеки пошириться на переважну більшість областей, то уряд посилить карантин і оголосить локдаун. Аби цього не допустити уряд закликає місцеву владу своєчасно реагувати на погіршення епідситуації.

…місцева влада має право посилювати карантинні обмеження. Я закликаю місцевих керівників не чекати якихось вказівок, а приймати необхідні рішення. Бачите збільшення хворих, бачите збільшення госпіталізацій – запроваджуйте додаткові обмеження, - наголосив глава уряду.


Контекст. Сьогодні, 17 березня, через погіршення ситуації з коронавірусом Міністерство охорони здоров'я оновило перелік карантинних зон: чотири регіони "червоні", 16 - "помаранчеві" та чотири - "жовті".

На "червоному" рівні епідеміологічної небезпеки перебувають Івано-Франківська, Закарпатська, Чернівецька та Житомирська області.

При цьому у "помаранчевій" зоні - вже 16 регіонів: м. Київ, Київська, Вінницька, Волинська, Хмельницька, Тернопільська, Львівська, Одеська, Полтавська, Сумська, Запорізька, Донецька, Луганська, Миколаївська, Херсонська, Черкаська, Хмельницька та Чернігівська області.

Читайте також

Напередодні у "помаранчевій" зоні було 10 регіонів, а два дні тому - 11.

У "жовтій" зоні карантину перебувають лише чотири області: Рівненська, Дніпропетровська, Харківська та Кіровоградська.

Детальніше про прогнози лікарів та економістів читайте у нашому матеріаліСитуація критична: що відбувається у лікарнях України та чи буде третій локдаун.

1