Символ стійкості та свободи: Подоляк нагадав про третю річницю інавгурації Зеленського

Церемонія інавгурації відбулась 2019 року, яку транслювали 12 українських телеканалів
Головне
Символ стійкості та свободи: Подоляк нагадав про третю річницю інавгурації Зеленського
Інавгурація Володимира Зеленського у 2019 році / Фото: golos.com.ua
20 Травня 2022, 12:33
читать на русском

20 травня 2022 року минуло три роки з дня інавгурації президента Володимира Зеленського, яким наразі захоплюється весь світ. Він став символом стійкості та свободи, а також потрапив в потрібне місце в потрібний час.

Про це повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк у Twitter.

Людина, яка потрапила в потрібне місце в потрібний час. Людина, яка вдихнула нове життя у світову політику. Людина, яка зробила Україну символом стійкості та свободи. Людина, яка покладе край російській варварській цивілізації, – зазначив Подоляк.

Під дописом користувачі поділили таку думку і написали свої побажання для президента Зеленського.

Нагадаємо, що у другому турі виборів, який відбувся 21 квітня, Володимир Зеленський набрав 73,22% голосів виборців. Його суперник, п'ятий президент України Петро Порошенко, отримав 24, 45% голосів.

Церемонію інавгурації президента транслювали 12 українських телеканалів. Вона відбулась 20 травня, хоч президент хотів, аби це відбулось 19 травня. Таку пропозицію деякі політики не сприйняли, оскільки на цю дату випав жалобний День пам'яті жертв політичних репресій. У підсумку Верховна Рада затвердила дату 20 травня - днем проведення урочистих заходів з нагоди інавгурації.

Церемонію інавгурації відвідали делегації іноземних держав. Серед почесних гостей на урочистій церемонії у Верховній Раді перебували президенти 5 держав: Грузії, Естонії — Керсті Кальюлайд, Латвії, Литви та Угорщини.

Читайте також