Сім’ю українців повернули із табору біженців у Сирії додому - фото

До України літаком прилетіла жінка з сімома дітьми
Сім’ю українців повернули із табору біженців у Сирії додому - фото
Фото: Еміне Джапарова у Фейсбуці
16 Червня 2021, 09:24
читать на русском

Сім’я українців повернулася із табору біженців у Сирії додому.

Про це повідомила перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Фейсбуці.

За результатами чергової багатоскладової операції у тісній взаємодії з іншими компетентними органами України та Меджлісом кримськотатарського народу, сьогодні вдалося повернути на Батьківщину ще одну родину наших земляків (1 жінку та 7 дітей). Вони декілька років провели в таборах для біженців закритого типу на північному сході Сирії у жахливих нелюдських умовах, де цінність життя нічого не вартує, - написала вона.

Джапарова нагадала, що у грудні минулого року до України повернули двох наших громадянок та 7 їх дітей і "вони досі адаптуються до вільного життя".

Вона запевнила, що Міністерство закордонних справ України разом з іншими профільними відомствами продовжує роботу над тим, аби незабаром зустрічати всіх тих жінок та дітей, які досі залишаються в таборах біженців.

Про цю подію повідомили також в Офісі президента.

Була успішно проведена чергова операція з повернення в Україну ще однієї родини, яка перебувала в таборах закритого типу на території північно-східної Сирії. Літак з евакуйованою жінкою та сімома дітьми зустріли в ніч з 15 на 16 червня в аеропорту "Київ" (Жуляни) заступник керівника Офісу Президента України Роман Машовець, міністр оборони Андрій Таран та перший заступник міністра закордонних справ Еміне Джапарова, - розповіли в ОП.

Звільнена громадянка України зазначила, що дуже рада повернутися додому, і подякувала всім, хто сприяв цьому.

Машовець переконаний, що це не останнє звільнення українських громадян із сирійських таборів.

Міністр оборони (Андрій Таран - досьє) зазначив, що кожна така успішна операція ще раз доводить, що "Україна своїх не кидає". Він нагадав, що напередодні 1 січня в Україну з Сирії було повернуто двох жінок та сімох дітей, які також перебували у складних умовах.

Перший заступник голови МЗС Еміне Джапарова зазначила, що з таборів у Сирії звільнено вже 15 земляків.

Нагадаємо, 31 грудня 2020 року з таборів біженців у Сирії, де утримували родичів бойовиків терористичного руху "Ісламська держава", звільнили двох українок з дітьми.

Читайте також